Sommer Sandwich

Jeg prøver å få kontroll over cravingsa mine som er en konsekvens av all is-spisingen i helgen. For å holde den i sjakk så eksperimenterer jeg litt på kjøkkenet og tilfredstiller smaksløkene med nye, spennende smaker. Denne sandwichen har blitt ett av resultatene, og det passer jo perfekt på solfylte dager, eller dager du har lyst på litt Cafesnacks uten å betale 130 kr for det.

Grove sandwich

60 g Grovt glutenfri mel fra Toro
30 g Mandelmel
50 g Havremel (mal selv av havregryn eller kjøp ferdig malt her)
1 ts Bakepulver
1 ss Fiberhusk eller Fiberfin
2 ss Sesamfrø og Linfrø
2 ts Oregano og hvitløkspulver
Liten klype salt

Bland alt sammen med vann og la det stå å tykne litt før du legger klatter ut på en bakepapirkledd plate. Kan fint formers til rundstykker (men er klissete så ikke bruk hender) eller bare kjøre som meg å forme de til mer «brødskiver». Jeg lagde fire stykker- to bunner og to topper. Strø gjerne litt Linfrø på toppene. Sett de inn i ovnen på 200* grader i ca 10-15 min.

 

Dressingen

(denne er hentet fra Christina Fjære, og er blitt en favoritt siden)

100 g Mango
100 g mager Kesam
Litt karrykrydder, salt og gurkemeie
1 ts Sukrin Gold

Most alt sammen i en blender til det blir en fin konsistens på det.

 

Tilbehøret

Jeg hadde stekt kyllingfileer som jeg hadde delt på langs og kryddret med chili og paprika. Så brukte jeg et salatblad, tomater, rødløk, agurk, mangoskive og paprika i sandwichen hvor jeg toppet (les: dynket) det hele med den digge mango dressingen.

 

sandwich3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du syntes dette så godt ut så del det gjerne ved hjelp av knappene under! 🙂

Bon appetite! 🙂

5 responses on “Sommer Sandwich

  1. Audun sier:

    Du lager så ufattelig delikat utseende mat!!

  2. Så nydelig ut! Jeg er mett,men nå ble jeg «sulten» igjen 😀 Mmmm!

  3. Ragnhild sier:

    Brødan smakte fantastisk!! Bytta ut d grove melet med fint, og brukte hvitløk og rosmarin som krydder ettersom d va d e hadde tilgjengelig, og med kokt skinke og ost som pålegg blei d en helt fortreffelig kveldsmat:D den oppskrifta ska rett inn i supermat boka mi 😀 og som sandwich skal den testes en anna dag 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *