Lasagne med søtpotetplater

Jeg er en sucker for lasagne. Gjerne den fra Toro. Men siden jeg reagerer på lasagneplater (både de vanlige og glutenfrie) så har det for det meste gått i hjemmelaget lasagne med sqush som plater. Og det er virkelig knall godt, men jeg synes det er veldig slitosmt å tørke disse squasplatene så lasagnen ikke blir så vannete. Så i dag så lå det en stor søtpotet og stirre på meg, og jeg er sikker på at jeg kunne høre den hviske at den ville bli brukt som plate i lasagnen. Så sagt så gjort 😀

Kjøttfyllet

400 g karbondedeig

1 boks hermetisketomater

3 ss tomatpurre

1 løk

1 fedd hvitløk

Jeg stekte karbonadedeigen med hakket løk og hvitløk og sammen med masse krydder. Jeg liker maten sterk så her gikk det i chili, cayenne, paprika og oregano. Når dette var frest opp tilsatte jeg en boks hermetiskeotmater sammen med tomatpurrenen og litt vann.

Ostefyllet

Her kan du helt sikkert bruke det du måtte ønske av hvit saus. Jeg gjor det enkelt og brukte mager Cottage Cheese. Ca en halv boks.

Platene

ca 700 g søtpotet

Hvis du har en stor form og vil lage flere lag, så kan du selvsagt bruke ennå mer søtpotet. Jeg brukte en på litt over 700 g og det gav meg nok til en runde med plater.

PicMonkey Collage2

Starter med å legge kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form, og følger etter med et lite lag Cottage Cheese. Legger søtpotetene over dette igjen før jeg topper siste lag med mer kjøttfyll før osten topper det hele. Steker det hele på 200 grader i ca 20-30 minutter. Bare pass på at osten ikke blir brent. Jeg mener at jeg har sett at Linda Stuhaug (fantastisk blogg hvis du søker matinspo btw. Som dere ser er hun min store inspirasjon om dagen!) har laget Mosukka med søtpotetmos som lag. Og det tror jeg faktisk at jeg skal teste her neste gang. Tror jeg blir enda bedre! 😀

Og som alle andre lasagner, smaker også denne best dagen etter, så sørg for å ha nok! 🙂

IMG_9729

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *