Blogg

Utetrening i Urheia

Det er jo så fint vær! For en høst vi har hatt så langt. Og det tror jeg gjelder store deler av landet?

Siden jeg var inne i hele går, og solen strålte i dag, så måtte jeg ta med meg dagens styrkeøkt ut. Jeg pakket med meg noen treningsstrikker og tok turen til Urheia her i Risør. Det er fine lekestativ der. Både for meg og barna! 😀

Økten kan gjøres stortsett over alt hvor det finnes noen lekestativ eller trær. Så hva med å teste?? Jeg slenger med en økt både for nybegynnere og de som vil avansere litt.

 

 

Du kjører øvelse 1-5 før pause. Dette er en runde. Du skal gjennomføre 3-4 runder.

1.Chins 6-8 reps

Er du sterk nok kjører du bare vanlige chins her. Eller hva med at en venn hjelper deg ved å dytte deg i ryggen? Er du alene på økten kan du kjøre med strikk eller hoppe opp og kjøre eksentriske.

2. Roing med strikk 8-10 rep

Fest et strikk rundt noe, og hold på strikket der du føler at du får en god motstand og må jobbe for å dra den fram og tilbake. Brystet opp, og skuldrene sammen i sluttposisjon.

3. Omvendt liggende roing 8-10 rep

Dette er en kjempe god øvelse for å meste chins. Jo høyere opp stangen er, jo enklere. Og jo strakere bein du har jo tyngre. Pass på at du er rett i overkroppen og har med deg rompa opp og ned i løftet.

4. Bulgarsk splittbøy 8-10 rep

Pass på å ha kneet dit bak tærne, og gjerne et vertikal leggben om du klarer. Stram magen, og ikke lås ut kneet på toppen.

5. Push ups 8-10 rep

Her kan du kjøre vanlige push ups, eller push ups til en høyde slik jeg gjør på videoen. Jo høyere høyde jo lettere. Noe veldig mange glemmer er å stramme rompa, tilte bekkenet og stramme magen. Du skal være rett i kroppen og senke hele deg opp og ned. Ikke kun bryste mens rompa henger igjen oppe i lufta..

 

Vi kjørte disse øvelsene med 3 runder, og avsluttet med en gåtur rundt i Urheia. Perfekt liten økt som gikk fort og kan fint justeres utifra ens styrkenivå.

Er du fra Risør og er en sprekfis, anbefaler jeg deg å kjøre en runde, før du så jogger en runde i Urheia og så fortsetter på runde 2. Da har du en solid sirkeløkt ass!!

img_0174

 

Ikke gulrøtter og poteter her nei…

27.09.2016
|
0 Comments
|

Hei verden!

I mellom nettshoppingen min på Etsy.com (de haaaar så mye fine smykker der!) så fant jeg ut at det er litt bedre at jeg lukker den handlekurven der inne og heller lar fingrene mine skape et lite innlegg til dere her. Det er lenge siden jeg har fortalt hvordan det står til med denne skrotten jo.

Ikke at jeg har så mye nytt å fortelle. Annet enn at jeg har begynt å spise smågodt. Sånn type en hel skål. Før klarte jeg maks noen få biter før jeg var mer enn nok lei. Men nå forsvinner hele skåla. Jeg vet ikke helt om det er på trass? At jeg innbiller meg at det er så sykt godt fordi andre synes det er godt? Det er iallefall utrolig irriterende. Tror jeg har hatt litt dårlig påvirkning her. Kunne jo heller spist noe jeg virkelig nyter. Som potetgull eller is. Forsåvitt så spiser jeg egentlig mye is fortiden også.

Ja det er altså ikke bare gulrøtter og poteter her i gården. Jeg har sånne faser i ny og ne (tror de kommer av hvordan form jeg er i) hvor jeg ikke eier matlyst og tanken på spesielt middager er føsj. Jeg kan vel egentlig kalle meg en veganer de ukene jeg har det sånn :-p

Ikke at det er så gærnt å spise noen bokser is, det er bare det at magen min jo kommer med høylydte protester (hehehe tok dere den??). Jeg gjør altså ikke helsen min en tjeneste. Og det er ikke bra! Foruten om det så holder jeg vekta stabil, så jeg tenker at så lenge jeg har et nokså grunnlegende og næringsrikt kosthold i bunn så må da noen uker med is til middag være innafor?

Jaja, detta er kanskje bare unnskyldinger. Jeg orker bare ikke stresse så mye med det. Kommer en ny dag i morgen, og da skal jeg prøve å få inn en god næringsrik middag. Som ikke ligger i en kald boks og må spises med skje…

Hilsen fra ei som ikke har noen definert biceps lengre. Men det må da være lov det og..?

img_0049Singletten får du her (sponset plagg)

Squash lasagne ala ptKesia

2.09.2016
|
0 Comments
|

LavFODMAP, glutenfri, Lavkarb

Hm, trudde jeg hadde lagt ut oppskrift av squash lasagne her på bloggen, men finner den ikke i arkivet! Mystisk..

Uansett, jeg har ikke skjønt hvorfor folk skal legge fredagsplaner på en tirsdag (..) så for å få hode mitt ut av feriemodus og skjønne at det faktisk er fredag i dag, tenkte jeg at lasagne og Senkveld må jo fikse den biten! Det finnes vel tusen måter å gjøre denne lasagnen på, men her har du iallefall min framgangsmåte:

Oppskrift

1 pakke karbonadedeig

2 ss Tomatpurre

2 ss Sweet chili saus (denne kan selvsagt sløyfes, men jeg lover deg at denne gjør sausen!)

(løk og hvitløk om du tåler det)

1 pakke hakkede tomater

1 boks Cottage Cheese

1 squash

Ost (jeg bruker lett ost fra Synnøve)

 

Stek karbonadedeigen med salt og pepper. Tilsettet tomatpure (evt løk) og krydre med chili, paprika, basilikum, litt cummin, og litt kayenne. Hell så over hakkede tomater og chilisausen. La det surre litt.

Squashen skjærer du med ostehøvel. Og for å unngå å få den så vannete så er det jo greit å enten steke den eller legge de på papir. Men det der gidder jeg aldri 😛 Og det går fint..

PicMonkey Collage

Legg så lagvis kjøtt, squash og cottage cheese i så mange lag du får plass til. Toppes med ost og Oregano.

Stek i 200 grader i forvarmet ovn, i ca 25-30 min.

Og selvsagt er den best dagen etter som all annen lasagne 😉

IMG_9350

 

 

Super enkle Lunsjvafler til matpakken

11.08.2016
|
0 Comments
|

I dag ble det noen nydelige vafler til lunsj etter oppskrift fra Julianne som er forfatter av flere lav FODMAPs bøker.

Det hører med til at jeg er eleeeendig på vafler. De setter seg alltid fast. Alltid. Også tåler jeg verken vanlige vafler eller glutenfrie. Men oppskriften til Julianne så både enkel ut, og med ingredienser jeg hadde tilgjengelig.

IMG_8514

Og når det hele endte med at de IKKE satt seg fast, forble sprø og smakte himmelsk! Så fant jeg ut at det er for godt til ikke å deles videre.

Dette er ikke vafler til kaffen da de ikke er noe særlig søte, men perfekt til lunsj! Eller som matpakke til skolestart?

Jeg spiste de med brunost noe som var nyydelig, men jeg tror de er enda bedre med kjøttpålegg på faktisk. Lage sandwich av de hadde vært noe ja. Røren under her ble til to vafler, og jeg ble god og mett av de. De er svært proteinrike så metthetsfølelsen skal holde en stund.

Oppskrift

Oppskrift av Julianne, med noen små endringer:

2 egg

2 ss Cottage Cheese

0,5 dl vann

5 ss havregryn

0,5 ts bakepulver

Klype kardemomme og masse kanel

Bruker stavmikser for å få det til å bli en fin røre. Mens jeg skrur på vaffeljernet så står røren å sveller i 10 minutter. Før de stekes på smurt jern. Verre enn det var det ikke! Og det kommer fra en elendig vaffelsteker 😉

IMG_8523

‹ Prev page1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Next page ›