Blogg

Tacosuppe/gryte

18.03.2015
|
0 Comments
|

Når jeg spiser god mat, så blir jeg nesten litt «rusa». Jeg koser meg så enormt mye! Akkurat nå er jeg så lykkelig over et godt måltid at jeg har lyst å skrive hele innlegget med caps lock. Men jeg skal sette på impulskontrollen min. Og heller forklare på en ryddig måte hva som har fått meg i denne tilstanden.

Nemlig Tacosuppe.

Jeg hadde lyst på tomatsuppe, men trengte noe med mer proteiner i seg (og ikke lyst på egg). Og da ble denne gryta født:

 

Du trenger:

400 g karbonadedeig
1 løk
1 boks mais
1  boks hermatiske tomater (jeg brukte den hakkede med hvitløk)
1 halv boks ananas (fordi jeg liker en litt myk smak i alt det sterke)
1 dl matfløte

Jeg lager mine supper nokså tykke, men ønsker du en mer suppekonsistens så kan du koke opp litt vann med buljong og spe på til du er fornøyd med konsistens.

 

Du gjør:

Steker karbonadedeigen med kajennepepper og tacokrydder som jeg har kjøpt herfra. Jeg elsker krydder så brukte ganske mye. Småhakket en hel løk som jeg blandet oppi kjøttet når det var ferdig og lot det surre litt. Imens har jeg helt tomatene i en kasserolle med maisen  og fløten og gitt dette et lite oppkok. På slutten av tiden har jeg kjøttet oppi sammen med ananas. Ønsker du den mer flytende heller du på litt vann med buljong til ønsket konsistens.

Som topping har du oppi litt revet ost og nachos ved siden av. Jeg lover- NAM 🙂

 

IMG_0591

Planken – Forklaring av teknikk

16.03.2015
|
0 Comments
|

Jeg tror jeg iallefall gjør det klinkende klart med den vidoen her, at jeg ikke har noe talent foran kameraet 😀 Men jeg har lyst å nå ut til dere og forklare hvordan en plankeposisjon burde utføres, og det på enklest mulig måte.

Det er nemlig to ting du burde huske på når du skal utføre en plankeposisjon

  • Bekkenstilling
  • Brystryggposisjon 

 

Svært mange utfører planken med en svai korsrygg og struttende rompe/og eller fleksjon i brystryggen. Se gjerne videoen under her hvor jeg prøver å forklare hvordan du enkelt kan rette opp i dette og få brukt den muskulaturen du ønsker istede.

Husk at de samme prinsippene gjelder i push ups, planken på ball/slynge osv.

Fajitas

3.03.2015
|
0 Comments
|

Middagen i dag ble en gammel slager som jeg egentlig alt for sjeldent lager. Fajitas er litt sånn lage det man har i kjøleskapet mat, og i dag ble den veldig saftig og velsmakende. Jeg tror det er fordi jeg har en liiiten twist oppi fajitasen.

Oppskrift

Kyllingfileet
1 Paprika
Halv løk
Mais
Rømme (!)
Tacosaus
Tortillas
Ost

Kyllingen stekes i biter med tacokrydder og kajennepepper. Så fyller du tortillaene med det ingrediensene ovenfor. Og ikke glem en strek med rømme! Det gjør virkelig utslaget å ha dette i tortillane og ikke oppå når de er ferdig slik jeg egentlig er vant til. Rull de sammen (kan festes med tannpirker uten smak), strø ost på toppen og inn i ovnen til retten har fått en gyllen farge. Tror ikke det kan bli stort enklere?  Enkelt og smakfult 😉

IMG_0463

Tar et oppgjør med #eatclean

10.02.2015
|
7 Comments
|

#eatclean

En hastag jeg vil påstå jeg er motstander av. Hvorfor skal mannen i gata begrense matvarene sine til kun noen «få» produkter? Hvorfor ha en periode hvor du gir alt og er super streng på kostholdet, når du ikke føler noe særlig glede over det, synes det er et ork, og går tilbake til gamle rutiner etter endt periode?

Selvsagt er det bra å innføre mer grønnsaker, rene kjøttprodukter og lage ting fra bunnen av. Akkurat det skal jeg virkelig ikke krangle på, og er noe jeg selvsagt oppfordrer til. Men er det krise om du bruker en ferdig pakke av lasagne til middag en lørdag? Hvis du bruker en posesaus til kyllingen din? Jeg mener at det hele koker ned til å spise ting som er bra for deg- både fysisk OG psykisk. Ting varer ikke hvis du ikke beholder matgleden i prosjektet ditt. Finn en balanse som fungerer for deg og din kropp, og du skal se at du finner deg en livsstil du kan holde på i mer enn bare 4 uker.

Jeg mener at en litt mer avslappet tilnærming til et kosthold definitivt har sine fordeler. Når jeg har vært på strenge dietter med en spisedag i uken feks, har jeg hele uken gått med sterke cravings og fantasert om hva jeg kunne spise på lørdagen. Når lørdagen kom og jeg endelig kunne spise dette var gleden ikke der. Men likevel spiste jeg meg ihjel. Man vil ha det man ikke kan få. Det gjelder også i matverden.

Alle er forskjellige og har selvsagt sine ting de må ta hensyn til. Det kan være allergier, konkurranse dietter osv. Men mannen i gata som vil komme i litt bedre form, trenger ikke en ekstrem tilærming. Prøv å slapp litt mer av, nyt maten din, ikke få panikk om du er lat og lager deg en pizza med en ferdigbunn. Det er ok å gjøre innimellom. Det handler om balanse, hva kroppen din (også hodet) trives med, og hva du gjør i din hverdag.

‹ Prev page1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Next page ›