Blogg

Styggen på ryggen

9.04.2015
|
0 Comments
|

knebøycollage

Genser // Hvit Genser // Tights (reklame)

Jeg kan melde fra garderoben på Effekt Trening & Helse at man IKKE blir sterkere i knebøy ved å gå syk ett år og ikke røre knebøystanga. Og ja, dette gikk først opp for meg i dag. (Treningsregler gjelder kun alle andre, jeg er et eget unntak når det gjelder disse fysiske lovene…)

40 kg x 4. Med usselig teknikk. Jeg tuller ikke, underdriver ikke. Dette var blyytungt. (husk at dette er lite for meg å løfte i henhold til min trenignshistorie, fysikk osv. så ikke sammenlign dine løft med dette.) Måtte ned til 30 kg på resten av settene, og til og med dette fikk beina mine til å skjelve. Skal love deg at jeg hatet den trappen ned fra Effekt etter treningen.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes ikke det er noe gøy at styrken er satt så tilbake. Selvsagt får egoet seg et knekk. Jeg blir litt små flau der jeg står og puster og peser og løfter som bare juling. Med 30 kg på ryggen. Merker dette spesielt siden jeg har tittelen «personlig trener». Idiotisk. Men ikke alltid like lett å tenke rasjonelt.

For det er jo rasjonelt jeg burde tenke. Jeg VET at ting vil fort øke, og jeg burde jo heller juble over at kroppen samarbeidet såpass idag at jeg fikk meg ei treningsøkt. For det er jo et kjempe stort steg. Så lite knips på nesa til meg for å syte over ting som er uungåelig og egentlig ikke har NOE å si, og hei til gangsperra som kommer til å møte meg i morgen tidlig 😀

Tacosuppe/gryte

18.03.2015
|
0 Comments
|

Når jeg spiser god mat, så blir jeg nesten litt «rusa». Jeg koser meg så enormt mye! Akkurat nå er jeg så lykkelig over et godt måltid at jeg har lyst å skrive hele innlegget med caps lock. Men jeg skal sette på impulskontrollen min. Og heller forklare på en ryddig måte hva som har fått meg i denne tilstanden.

Nemlig Tacosuppe.

Jeg hadde lyst på tomatsuppe, men trengte noe med mer proteiner i seg (og ikke lyst på egg). Og da ble denne gryta født:

 

Du trenger:

400 g karbonadedeig
1 løk
1 boks mais
1  boks hermatiske tomater (jeg brukte den hakkede med hvitløk)
1 halv boks ananas (fordi jeg liker en litt myk smak i alt det sterke)
1 dl matfløte

Jeg lager mine supper nokså tykke, men ønsker du en mer suppekonsistens så kan du koke opp litt vann med buljong og spe på til du er fornøyd med konsistens.

 

Du gjør:

Steker karbonadedeigen med kajennepepper og tacokrydder som jeg har kjøpt herfra. Jeg elsker krydder så brukte ganske mye. Småhakket en hel løk som jeg blandet oppi kjøttet når det var ferdig og lot det surre litt. Imens har jeg helt tomatene i en kasserolle med maisen  og fløten og gitt dette et lite oppkok. På slutten av tiden har jeg kjøttet oppi sammen med ananas. Ønsker du den mer flytende heller du på litt vann med buljong til ønsket konsistens.

Som topping har du oppi litt revet ost og nachos ved siden av. Jeg lover- NAM 🙂

 

IMG_0591

Planken – Forklaring av teknikk

16.03.2015
|
0 Comments
|

Jeg tror jeg iallefall gjør det klinkende klart med den vidoen her, at jeg ikke har noe talent foran kameraet 😀 Men jeg har lyst å nå ut til dere og forklare hvordan en plankeposisjon burde utføres, og det på enklest mulig måte.

Det er nemlig to ting du burde huske på når du skal utføre en plankeposisjon

  • Bekkenstilling
  • Brystryggposisjon 

 

Svært mange utfører planken med en svai korsrygg og struttende rompe/og eller fleksjon i brystryggen. Se gjerne videoen under her hvor jeg prøver å forklare hvordan du enkelt kan rette opp i dette og få brukt den muskulaturen du ønsker istede.

Husk at de samme prinsippene gjelder i push ups, planken på ball/slynge osv.

Fajitas

3.03.2015
|
0 Comments
|

Middagen i dag ble en gammel slager som jeg egentlig alt for sjeldent lager. Fajitas er litt sånn lage det man har i kjøleskapet mat, og i dag ble den veldig saftig og velsmakende. Jeg tror det er fordi jeg har en liiiten twist oppi fajitasen.

Oppskrift

Kyllingfileet
1 Paprika
Halv løk
Mais
Rømme (!)
Tacosaus
Tortillas
Ost

Kyllingen stekes i biter med tacokrydder og kajennepepper. Så fyller du tortillaene med det ingrediensene ovenfor. Og ikke glem en strek med rømme! Det gjør virkelig utslaget å ha dette i tortillane og ikke oppå når de er ferdig slik jeg egentlig er vant til. Rull de sammen (kan festes med tannpirker uten smak), strø ost på toppen og inn i ovnen til retten har fått en gyllen farge. Tror ikke det kan bli stort enklere?  Enkelt og smakfult 😉

IMG_0463

‹ Prev page1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Next page ›