Blogg

Meg, tunfisk & pizza

15.08.2015
|
3 Comments
|

Meg og tunfisk ja. Vi er IKKE venner. Jeg liker ikke ting som utgir seg for å være noe de ikke er. Som når jeg var 13 og trudde det var kylling jeg tok i salatbuffeen på flyplassen. Jeg var på nippet til å avlyse hele ferieturen da. Det var altså da krigen startet. Eller nei, den startet kanskje allerede da jeg fikk vite at tunfisk er fisk. (Hei barnslige Kesia som sliter litt med sjømat. Og ja, jeg gjør det ennå :p) Og at det lukter kattemat. Og jeg må innrømme at det første møte vårt på mange år ikke startet så veldig fint heller. Blodig er vel mer riktig å si.

tunfiskfinger

Jeg viser ikke fingeren altså, det skal jeg heve meg over, var bare for å få fram plasteret på fingeren.

Men hyggelig som jeg er, gir jeg alltid folk/fisk flere sjanser. Så når jeg fikk lyst på pizza i kveld, men en litt mer mager enn den jeg pleier å lage, så falt valget på tunfiskpizza. Fitnessjenter, pt-jenter, bloggjenter og treningsjenter har skrevet og skrytt denne pizzaen laget med tunfisk som bunn (!) opp i skyene i flere år. Jeg er glad i pizza. Jeg er glad i proteinrik mat. Så jeg tenkte at det kanskje ville kompansere over at jeg ikke liker tunfisk. Lovet også godt at jeg ble lovet på flere blogger at jeg ikke ville kjenne noe til tunfisksmaken. Og dere, alle hadde rett. Når kattematsmørja havnet på bakepapiret med noe topping på var tvilen blitt mindre og mindre. Og når jeg satt tennene i det første stykket var tvilen HELT borte. For dette var virkelig nydelig!! 🙂

Foruten om å snakke om meg og tunfisk i to hele avsnitt (serisøt..) har jeg også notert ned oppskriften til dere, for dette anbefaler jeg virkelig på det varmeste å teste ut. Oppskriften er forøvrig en ren kopi av alle andre som har publisert denne oppskriften før meg. Alle brukte sammen oppskrift, noe som gav meg litt trygghet i at den var god som den var. Så her er den;

Oppskrift tunfiskpizza

(Oppskrift til 2 porsjoner)

2 bokser tunfisk i vann

2 egg

140 gram havregryn (jeg moste de til havremel i en blender, men ikke helt finmalt likevel)

Blander disse tre (og billige! 😀 ) ingrediensene sammen til en smørje før jeg smører det ut over et bakepapir som jeg etterpå legger på en rist. Ovnen har stått å varmet seg på ca 180 grader. Men bunnen stekes i ca 10 minutter (følg med) så lager jeg toppingen. Denne gangen ble det stekt kylling, mais og lillaløk toppet med ost. Sausen jeg brukte er min store favoritt å ha på pizza. (Sukkerfri) Ketchup blandet med Sweet Chilli Saus. Høres rart ut, men hva gjør ikke det i denne oppskriften?

pizzaCollage

Jeg håper virkelig at dere vil prøve denne proteinbomba. Toppet med laktosefri rømme med presset hvitløk var ting komplett. Og en bonus er jo at dette er en kjempe fin student/nav pizza da den kan lages rimelig billig!

Si i fra hva du synes! 🙂

pzza

 

40 spørsmål og svar

4.08.2015
|
0 Comments
|

Det regner på ruta og formen tilsier at man ikke rører seg fra senga på en stund. Da er 40 spørsmål og svar (liste stjelt fra Kristina Andersen) et fint lektyre. La oss bli litt bedre kjent! 🙂 
1. Tre ord om meg: Glad, lojal, lur.

2. Det første jeg gjør om morgenen: Sover to timer til.

3. Når jeg hører på radio blir jeg: I godt humør.

4. Jeg gleder meg til: Å kunne ha regelmessig trening igjen slik at jeg snart kan nå de treningsmålene jeg har så lyst å nå!

5. Klesskapet mitt er fult av: Joggebukser.

6. Når jeg skal pynte meg: Tar jeg på meg en rein joggebukse. Neida. Joda.

7. Jeg brenner for: Det jeg tror på.

8. En liten hemmelighet om meg: Kan være ekstremt følsom

9: Jeg føler meg mest bra: På trening er en av to plasser.

10. I kaffebaren bestiller jeg: Grønn te.

2014-07-24 20.39.17

11. I baren bestiller jeg: Vodka Redbull.

12. I vennegjengen er jeg: Den som drar den litt for langt.

13. I familien er jeg: Matmonsteret.

14. Jeg kan ikke leve uten: de som står meg nærmest.

15. Barn er: noen ganger veldig søte.

16. Om natta: prøver jeg som regel å sove.

17. I veska har jeg: Questbar, penger og solbriller.

18. Trening er: noe av det gøyeste jeg vet.

19. Politikk er: noe andre driver med.

20. Kjærlighet er: fascinerende.

21. I høst skal jeg unne meg: en sydentur.

IMG_1128

22. Ved sengekanten har jeg: iphone og en bok.

23. På kjøkkenet er jeg: ofte å ser i kjøleskapet.

24. Jeg er dårligst til: å komme meg ut av en dårlig tankegang når den er veldig følsom.

25. Jeg er flinkest til: Å takle ting med godt mot.

26. Jeg elsker: Oreois.

27. Hva jeg vil med livet mitt: Å gjøre det jeg elsker.

28. Jeg beundrer: Familien min.

29. Det beste jeg vet: å føle seg bekymringsløs.

30. Uvane eller ikke uvane: Støv på hjernen.

31. Jeg er medlem i: Friends Angels. haha!

IMG_1106

32. Jeg tror på: Gud.

33. Du visste kanskje ikke at jeg: har ME?

34. På kvelden er jeg: Alltid glad i en film 🙂

35. Som venn er jeg: god å snakke med.

36. Når jeg har fri: har jeg mest lyst å ligge på stranden.

37. Når jeg jobber: koser jeg meg gløgg.

38. Det er lov å lyve hvis: du er et fælt menneske.

39. Om fem år er jeg: friskere.

40. Om ti år er jeg: frisk.

IMG_0610

Cottage cheese lapper

11.07.2015
|
0 Comments
|

Siden kroppen min nekter å la meg få trene fortiden så går det mye tid på kjøkkenet i stede. Jeg tror kanskje gleden med å kokkelere er påtur tilbake?? La oss håpe den varer 😀

I dag hadde jeg en cottage cheese boks som måtte spises, men det fristet ikke med den vanlige cottage cheese skålen. Og dermed ble CC lapper født i stede! Første gang jeg har smakt og jeg må si at dette falt i smak. Hvert fall med topping av norske jordbær og en drøss av kokos sirup. For lappene er ikke noe særlig søte i seg selv, så det jevnet seg veldig ut med denne toppingen. Lyst å prøve selv? Her har du oppskriften. Selv om jeg lagde det på hump og slump da..

 

Oppskrift

Halv boks Cottage Cheese

50 g havremel (eller mal havregryn til mel i en blender, eller bytt ut med annen tørrvare)

10-20 g kokosmel (ikke nødvendig)

Kardemomme & kanel

1 egg

1 ts Fiberhusk (ikke nødvendig)

Jeg bare blandet alt sammen og stekte det med kokosolje på svak varme. Jeg tror ganske at jeg neste gang blir å bruke en blender for å knuse CC bitene. Men de var overhode ikke plagsomme når man spiste. Håper det smaker! 🙂

CClapper

Balanse kan være så mangt

11.07.2015
|
0 Comments
|

Ordet balanse er egentlig litt ødelagt for meg. Litt sånn på samme måte som ordet sunn er blitt så misvisende. Men ikke i like stor grad, selvsagt. Ironien er at jeg er en flittig bruker av ordet balanse da jeg føler at vektskåla i dagens aviser/blogger/talspersoner ofte heller en del mot den ekstreme og kortvarige tilnærmingen innenfor kosthold og trening. MEN jeg bruker det riktig nok på mine primisser. For balanse i en situasjon er ikke nødvendigvis balanse i en annen ting. La meg forklare;

Balanse betyr ikke nødvendigvis at du skal leve etter den såkalte 80/20 regelen. Spise 80 % bra, og de resterende 20 % kan være sjokolade. Balanse betyr å finne ut hva som fungerer for deg og din kropp i lengden. Her må både livssituasjon, treningsmål og helse taes hensyn til. Desto viktigere å sammenligne seg med andre. Noen liker å spise lørdagsgodt. Andre trives best med å ta seg en bit mørksjokolade akkurat når en føler for det. Mens noen trives best flere uker uten søtsaker. Likevel kan de alle ha en balanse og være sunne og sterke individer.

Gjør det DIN kropp og hode trives med. Ikke hva sidemann trives med. 

kostholdcollage

‹ Prev page1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Next page ›